Geplaatst in INFO, Recepten

Vegan kokkie 

Mijn leven is verrijkt door regelmatig naar Metta Vihara te kunnen gaan. Daar met een retraite mee te doen en voor de gasten vegan te koken. Afgelopen week was ik weer in wat ik ook wel ZenZeeland noem. Ik heb wat foto’s gemaakt om jullie een impressie te kunnen geven.
Omdat er een jarige was heb ik een  raw/vegan/suikervrije taart gemaakt met de dingen die daar op voorraad waren. Het heeft me geïnspireerd om daar verder mee te gaan experimenteren. Het is namelijk heel makkelijk, lekker en gezond. En dat willen we…toch?

 

Recept voor een Vegan taart, ‘bakken’ in de koelkast.

Nodig voor de bodem: Noten, zaden en gedroogd fruit. Ik had: pompoenpitten, zonnebloempitten, walnoten en sesamzaadjes. Deze heb ik 5 uur laten weken in water. (Lees hier meer daarover.) Daardoor worden ze beter verteerbaar. Verder had ik abrikozen, het is ook lekker met b.v. dadels of wat mengen. Heerlijk zoet. Ik denk dat ik ongeveer de helft noten en zaden had en de andere helft abrikozen. Kijk wat jij lekker vindt. Ik doe de volgende keer de verhouding iets meer richting de noten en zaden, waardoor het meer ‘koekig’ wordt.

Voor de topping: Pure chocolade, kokosmelk, alleen het dikke gedeelte.

Aan de slag: Giet de noten en zaden af, maal ze in de keukenmachine of blender, hoeft niet helemaal fijn te zijn, doe er een beetje water bij. Voeg abrikozen of dadels toe en maal mee. Je hebt nu een plakkerige bal die je in een taartvorm, bedekt met bakpapier, kan vormen als taartbodem. Zet in de koelkast om op te stijven.

Maak ondertussen een topping klaar. Een blikje kokosmelk openen en het vocht scheiden van het dikkere gedeelte, laat even uitlekken. Het vocht kan je gebruiken voor een curry of een soep.

Klop het dikke gedeelte wat op. Je kan er eventueel wat vanillepoeder aan toevoegen. Ik heb pure chocolade gesmolten. Haal de bodem uit de koelkast en besmeer hem met de ‘kokosroom’, giet vervolgens de chocolade daarover en laat weer stollen in de koelkast. Bij mij mengde de chocolade wat met de kokosroom, wat heel lekker werd. Je kan het ook weer even in de koelkast laten opstijven en dan de chocolade erover doen, dan zijn de laagjes meer gescheiden.

Zoals je wellicht merkt werk ik heel intuïtief. Door ervaring kan je steeds makkelijker experimenteren en uitproberen. Ik heb dan geen kant en klaar recept, de hoeveelheden op gevoel gedaan.

Versier naar keuze, met nootjes, bloemen, gojibesjes, kaarsjes…

Geniet nooit met mate,

Liefs Marjan, ❤


Collage van een dagje als Vegan Kokkie:

 

 

Advertenties

Auteur:

Mijn passie is schrijven over persoonlijke ontwikkeling. Via mijn blog wil ik jou inspireren tot een b(l)oeiend leven en je te ontwikkelen tot wie je in wezen bent, een prachtig, stralend mens! Het kost me geen moeite elke dag te bloggen, alleen heb ik een gezin, een baan en veel behoefte aan tijd zonder plan, dus doe ik het i.i.g. 1 x per maand. Je bent welkom op mijn site en ik hoor graag wat je ervan vindt. Mailtjes vind ik leuk: marjanzevenbergen@gmail.com

3 gedachten over “Vegan kokkie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s