Geplaatst in INFO

Vegan, not a diet.

img_0786
Hou van je lichaam zoals die is en verzorg het goed.

Mijn ideaal is vegan leven, ik smokkel nog wel, maar wil daar niet een ´big deal´ van maken. Dat komt omdat ik vanaf mijn 14 de met diëten bezig ben geweest.
Al een tijd niet meer, maar de gevoeligheid is er nog wel. Het zit heel diep, het gevoel een systeem te moeten volgen van mezelf. En wat daar onmiddellijk bij komt kijken is een soort innerlijk opstandig kind die daar tegen in wil gaan. Die gewoon wil eten wat het lekker vindt.

Dus ik wil er mild voor mezelf mee omgaan en heb vertrouwen dat ik langzaam de cappuccinotjes met melk helemaal vervang en het broodje kaas.

Door mezelf niet een totaal verbod op te leggen vermijd ik dat het is alsof ik weer een dieet volg.

Maar het blijft ingewikkeld. echt voedsel is zelfliefde

Deze week kwam ik het filmpje van omdenken tegen over afvallen en dat maakte veel duidelijk, voor me. (Zie hieronder).

Kort samengevat: Stop met waardeloze shit eten.

Erken dat alles in ons leven om eten draait en we eraan verslaafd zijn.  Het is een rouwproces om dit werkelijk te kunnen aanvaarden. Daarna is het mogelijk te omarmen en accepteren dat het zo is als het is. Dit maakt de weg vrij voor een helder plan, een gezonde levensstijl (zonder waardeloze shit, lees: lege calorieën.)

Voor mij is het ideaal vegan, voor gezondheid, tegen dierenleed, voor het milieu, voor een betere verdeling van voedsel.

Zonder druk, maar omdat het goed voelt.

In het filmpje wordt ook uitgelegd dat je door een goed plan, vrij bent van continu keuzes maken, wat wel en niet mag. Telkens je wilskracht aan moeten spreken, die lijn breekt vaak vroeg of laat en dan is het gevolg jojo-en.

Je plan, je levensstijl is in zichzelf de wilskracht, de duidelijkheid die niet meer sjoemelt. Het kost tijd om dit in te laten slijpen, maar als je bij je plan kan blijven, zal het op een gegeven moment steeds beter voegen. Zal je de vrijheid ervaren van de vanzelfsprekendheid van je plan. Net als tandenpoetsen.

Dus als je even afdwaalt van je plan, pak het gewoon weer op, dat is de enige manier.

Niet je hoofd laten hangen, jezelf losjes weer leiden naar je plan. LEES HIER MEER<

img_0440

Ga je mee op weg?

GENIET NOOIT MET MATE.   

Liefs Marjan, ❤


Omdenken t.a.v. afvallen. Lastig en ingewikkeld, maar hier wordt het verhelderd: Berthold Gunster van Omdenken geeft een super helder beeld in dit filmpje: KLIK<

 

Advertenties

Auteur:

Mijn passie is schrijven over persoonlijke ontwikkeling. Via mijn blog wil ik jou inspireren tot een b(l)oeiend leven en je te ontwikkelen tot wie je in wezen bent, een prachtig, stralend mens! Het kost me geen moeite elke dag te bloggen, alleen heb ik een gezin, een baan en veel behoefte aan tijd zonder plan, dus doe ik het i.i.g. 1 x per maand. Je bent welkom op mijn site en ik hoor graag wat je ervan vindt. Mailtjes vind ik leuk: marjanzevenbergen@gmail.com

2 gedachten over “Vegan, not a diet.

  1. Mooi streven, ga zo door 🙂 vegan suikervrij is goed, glutenvrij erbij is beter!
    1 Dingetje… Ik kwam op deze site omdat ik een suikervrij vegan komkommersoep recept zocht dus ik dacht vegan en suikervrij in de adressenbalk dat gaat vast goed. Maar helaas bij de ingredienten stond als 2e ingredient al Yoghurt, voor voor de vegetarier kan maar voor een vegan is uitgesloten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s